Kulinaaria valmistatud toite leiab ligi 80 kauplusest. Kõige tuntumad on Selveri Köögi kodused maitsed ja Van Kooki uudsed küpsisetainad.
Juhataja Andres Heinver peab oluliseks, et Kulinaarias hoitakse au sees klassikalisi Eesti maitseid, mille kõrvale luuakse uusi ja üllatavaid maitseelamusi.
„Kulinaaria edulugu sai alguse Selveri Köögist, kui hakkasime 1998. aastal esimesena Eestis kaupluses valmistoitu pakkuma. Meie idee oli uuendusmeelne ja edukas. Nüüdseks on loomulik, et igast poest saab valmistoitu osta. Täistabamusena mõjus valmistoit kiirustavatele klientidele, kes said niimoodi toidu valmistamiselt aega kokku hoida. Tänu suurele nõudlusele hakati valmistoitu pakkuma peagi kogu kaupluse lahtiolekuaja jooksul ja üha rohkemates poodides, nii Selverites kui ka Kaubamajas,“ räägib Kulinaaria juhataja Andres Heinver.
Selveri Köögina alustanud Kulinaaria jätkas 2012. aastast tegevust iseseisva ettevõttena, et vastata üha kasvavale nõudlusele. Nüüdseks toidab Kulinaaria 80 kaupluse kliente üle Eesti: Selver, Comarket, Tallinna ja Tartu Kaubamaja, Alexela, Olerex jt.
Maitsvate koduste valmistoitude pakkumist alustas esimesena Eestis just Kulinaaria, kui pea 23 aasta eest toodi valmistoidud müügile Kaubamajas ja Selveris.
Eelmisel aastal valminud Kulinaaria uus tootmishoone tõi kaasa ka uued seadmed, mis on loonud varasemast veelgi laiemad võimalused tootearenduseks ja sortimendi laienduseks. „Laboritäpsusega reguleeritav ja kontrollitav keskkond on loonud väga head tingimused tootearenduseks. Oma kaubamärkide kõrval valmistame ka hõrgutisi meie nõudlikele Gurmee Cateringi klientidele, samuti omamärgitooteid,“ on Heinver uhke.
Kuna Kulinaaria kokkade nõudlikkusele vastavat maitset ja välimust igas kategoorias tootmisliinil ei saavuta, valmivad paljud toidud endiselt käsitööna. Kulinaaria suudab täita soove tööstuslikes mahtudes suurtellimustest kuni paindlikkust nõudvate väiksemate eritellimusteni. „Avasime suvel Lasnamäel aadressil Taevakivi 7 tehasepoe ja tänavu avame uudsete võimalustega e-poe,“ lisas Heinver.